S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies, vďaka ktorým vám môžeme poskytovať individuálne informácie o našich výrobkoch pre marketingové účely. Kliknutím na tlačidlo „Potvrdiť“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a v reklamných sieťach na ďalších weboch. Personalizáciu a cielenú reklamu si môžete kedykoľvek vypnúť v nastavení vášho prehliadača.

Ako oživiť svoj šatník bez zbytočného utrácania

22.02.2021

Ako oživiť svoj šatník bez zbytočného utrácania

Nemáte si, čo obliecť? Nudí vás váš šatník? Neustála aktualizácia šatníka, aby zodpovedal všetkým módnym trendom môže byť veľmi nákladná. Najmä vtedy, keď nemáte peniaze na nákupy navyše. Preto je skvelé poznať spôsoby, ako oživiť šatník aj bez toho, aby ste zbytočne utrácali!

Existuje veľa možností ako kreatívne "okoreniť" váš šatník a nasledujúce tipy vám k tomu pomôžu.

1. Vyčistite váš šatník

Vyberte zo skrine každý kúsok oblečenia, ktorý vlastníte (naozaj každý) a položte si tieto otázky:

  • Budem toto oblečenie ešte nosiť?
  • Páči sa mi?
  • Pasuje mi?
  • Obliekla som si toto oblečenie za posledných 12 mesiacov?

Ak ste na ktorúkoľvek z týchto otázok odpovedali nie, je čas sa rozlúčiť. A rovnaký postup použite aj pri topánkach, taškách a doplnkoch.

Tak sa uistite, že vo vašej skrini vlastníte naozaj iba veci, ktoré nosíte, máte radi a páčia sa vám.

2. Prerobte alebo upravte, čo môžete

Možno máte vo vašej skrini veci, ktoré máte radi, no v súčasnom stave nie sú nositelné, pretože potrebujú nejakú úpravu. Možno máte nohavice, ktoré by boli perfektné, keby ste len upravili lem. Alebo máte obľúbené tričko, ktorému len chýba gombík.

Ak vlastníte oblečenie, ktoré by sa dalo prerobiť alebo upraviť, odložte si ho a vyhraďte si čas na úpravu. Či už samy alebo o pomoc požiadate krajčíra.

3. Usporiadajte si skriňu.

Teraz, keď ste už vytriedili, čo nosíte a čo nie, je čas na usporiadanie vecí. Usporiadať si šatník je možné napr. podľa farieb. Ak vám táto metóda nevyhovuje je tu niekoľko ďalších organizačných nápadov:

  • Usporiadanie podľa príležitosti (práca, víkend, tréning, špeciálna príležitosť)
  • Usporiadanie podľa sezóny (jar / leto, jeseň / zima)
  • Usporiadanie podľa typu oblečenia (tričká, blúzky, bundy, krátke šaty, dlhé šaty, džínsy atď.)

4. Nájdite veciam miesto

Rovnako, ako v každom obchode aj vy by ste mali mať prehľadne usporiadaný všetok tovar. Veci, ktoré nosíte, by mali byt' vpredu. Odložte veci, ktoré sú mimo sezóny a zvyšok usporiadajte podľa toho, ako vám to najlepšie vyhovuje (viď tip č 4.) Spodné prádlo alebo oblečenie vytriedené na pranie môžete uložiť do koša na prádlo, alebo truhly na prádlo. Tak sa zbavíte neporiadku z očí.

5. Dajte veciam nový vzhľad

Buďte kreatívni s oblečením, ktoré vlastníte a uvidíte, že je veľa spôsobov, ako ho môžete nosiť! Zo šiat bez ramienok sa môže stať sukňa, z oversized trička môžu byť šaty, ak k nemu pridáte opasok. Nebojte sa experimentovať. Fantázií sa medze nekladú.

6. Premeňte staré kúsky na nové

A vôbec nemusíte byt' zruční! Určite vám nebude robiť problém nažehlenie napr. ozdobnú nášivku na bundu alebo premeniť tričko na tielko s pomocou nožníc. Premeňte staré džínsy na trendy bohémsku maxi sukňu alebo nalepte kamienky na zadné vrecká džínsov, ktoré vás nudia. Môžete sa tiež pohrať s farbou alebo sprejom na textil či s batikovaním, aby ste šatám dodali nový vzhľad.

 

S týmito typmi dodáte vášmu šatníku nový vánok a obliekanie bude opäť zábava. Ak nechcete ráno strácať čas vyberaním outfitu, najlepšie je, pripraviť si ho už večer. Fantastickým pomocníkom je nemý sluha, stojan na šaty, ktorý váš outfit bude strážiť deň aj noc.

 

Oživenie nevýrazného šatníka môže vyžadovať trochu plánovania a organizácie, ale vaša peňaženka vám poďakuje.

YWIyZTVmMD