S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies, vďaka ktorým vám môžeme poskytovať individuálne informácie o našich výrobkoch pre marketingové účely. Kliknutím na tlačidlo „Potvrdiť“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a v reklamných sieťach na ďalších weboch. Personalizáciu a cielenú reklamu si môžete kedykoľvek vypnúť v nastavení vášho prehliadača.

Morské poklady v šperkoch

27.01.2018

Morské poklady v šperkoch

Poznáte to, každodenný stereotyp, zopár maličkostí, ktoré vás počas dňa vytočia a vy máte chuť utiecť pred realitou aspoň v myšlienkach. V lepšom prípade začnete plánovať letnú dovolenku. Predstavujete si ako ležíte na pláži a prehrabávate sa v piesku, pričom počúvate šum mora. Ja som sa nedávno opäť takto zasnívala.

No a toto sú presne tie čarovné momenty, ktoré stoja za zrodom mojich morských šperkov. Presne toto sú momenty, ktoré milujem a dodávajú mi energiu takmer na celý rok - hrabkanie sa v piesku alebo snorenie pod morskou hladinou so šnorchlom a niekoľko pokusov ponoriť sa vytiahnuť nejaký ten kúsok, ktorý mi udrel do oka. Takto som našla mnohé poklady. Niektoré sú už súčasťou šperkov, ktoré mnohí už máte doma, niektoré sú stále dostupné a niektoré len čakajú na svoju chvíľu, kedy sa stanú šperkom. 

Táto zima mi príde už na môj vkus celkom dlhá a preto som vytiahla svoju krabičku plnú morských pokladov a po dlhšej dobe som sa zase pustila do morských šperkov v rôznych prevedeniach. A keďže sa, síce veľmi pomaly, ale o to istejšie blíži leto (áno, viem, že je len január), určite morských kúskov pribudne ešte veľa a snáď sa mi tento rok opäť podarí doplniť zásoby materiálu o ďalšie zaujímavé kúsky :). A zatiaľ si budem more pripomínať aspoň pri tvorbe týchto šperkov a vy, dúfam, pri ich nosení. 

Toto je pláž, z ktorej pochádza časť obsahu čarovnej morskej krabičky.

istria more

morské plody

Cínované šperky z morských pokladov:

prsteň s prírodným koralom

prsteň s prírodným koralom

prívesok s morským slimákom

Živicové šperky:

zelený prívesok s morskými mušľami

prívesok s morskými slimákmi

morské náušnice

prívesok s morským uchom

prívesok s morským uchom

prsteň s morskými mušľami

náušnice s morskými slimákmi

ZTVhNTU