S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies, vďaka ktorým vám môžeme poskytovať individuálne informácie o našich výrobkoch pre marketingové účely. Kliknutím na tlačidlo „Potvrdiť“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a v reklamných sieťach na ďalších weboch. Personalizáciu a cielenú reklamu si môžete kedykoľvek vypnúť v nastavení vášho prehliadača.

Brošňa, ktorá posunula moje limity

06.11.2023

Brošňa, ktorá posunula moje limity

Mávame objednávky, ktoré sú bežné a ani sa nad ich výrobou už veľmi nezamýšľame a potom sú tu také, ktoré posúvajú limity a zaberú niekoľko dní.

Táto brošňa vyrobená technikou bead embroidery, alebo vyšívaním korálok, bola jednou z tých ťažších. Dlhšie som zvažovala, že sa pustím do brošní s "tieňovanou tvárou", robila som už brošne s motívom tváre ale vždy boli iba v jednom tóne. V tom mi prišla požiadavka vytvoriť podobizeň módnej ikony a dizajnérky Iris Apfel a toto bol ideálny kandidát na vyskúšanie tejto techniky. Na prvý pohľad možno táto technika vyzerá jednoducho, len prišívate korálky vedľa seba. Je to však podstatne komplikovanejšie, lebo na rozdiel od tieňovaných brošní zvieratiek, ktoré som už vyrábala, tu môže jedna korálka inej farby zmeniť celý výraz a podobu tváre. Motív si treba najprv predkresliť na podklad, vyznačiť si tiene na tvári aj vo vlasoch, zoradiť si korálky podľa odtieňa a potom prichádza samotné šitie. Výroba tejto brošne mi zabrala 2 plné dni práce, ale výsledok potešil aj mňa aj zákazníčku. Časom u mňa v obchode určtie pribudnú ďalšie brošne vyrobené touto technikou, keďže je to síce náročné, ale musím povedať, že ma to bavilo a výsledok si myslím, že stojí za to. Súhlasíte? 

brošňa handmade Iris Apfel

Tu si môžete pozrieť postupný proces výroby:

NmQyNTQ2N