S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies, vďaka ktorým vám môžeme poskytovať individuálne informácie o našich výrobkoch pre marketingové účely. Kliknutím na tlačidlo „Potvrdiť“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a v reklamných sieťach na ďalších weboch. Personalizáciu a cielenú reklamu si môžete kedykoľvek vypnúť v nastavení vášho prehliadača.

Prinajhoršom, bude zo mňa kachličkár...

01.11.2016

Prinajhoršom, bude zo mňa kachličkár...

V jeden kreatívny víkend som sa pustila do skúšania nových techník práce s polymérovou hmotou. Nerada stagnujem pri jednej technike, nebaví ma to a aj keď duté šperky a cuff náramky z polymérovej hmoty sa mi fakt zapáčili, musím obmieňať aspoň ich povrchovú úpravu. A tak som sa sobotu pustila do kachličkovania.

Najprv som si urobila pás s farebným prechodom z ktorého som si urobila kachličkové základy na budúci šperk.

tvorba šperku z polymérovej hmoty ukážka

Základy vyzerali asi takto.

ukážka tvorby náušníc a náramku z fima

Musela som ich však ešte zašpárovať, veď kachličky bez poriadneho tmelu by asi rýchlo padli zo steny. tvorba prívesku z fima

výroba prívesku z fima

tvorba prívesku z fima

A po zatmelení je výsledok takýto.

prívesok modelovaný z polymérovej hmoty

náramok modelovaný z fima

náušnice z fima

Nie každému však lahodia hravé veselé farebné kombinácie a tak som sa pustila aj do trochu inej techniky dlaždičkovania v odieňoch sivej.

kruhový prívesok so štvorčekmi modelovaný z polymérovej hmoty

náušnice modelované z polymérovej hmoty

presteň z polymérovej hmoty

Geometria však nemusí byť stále symetrická a pravidelná a už pri naučení týchto dvoch techník prichádzali nové nápady. Tak som sa včera rozhodla pustiť do trošku mondrianovských kompozícií v jednej z mojich obľúbených farebných kombinácií.

náušnice geometrické z fima


Dúfam, že sa vám moje dlaždičky páčia, a že keď mi to so šperkami nevyjde, zavoláte ma aspoň obkladať kúpeľňu.

Natalyss

YjAzMjVk