S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies, vďaka ktorým vám môžeme poskytovať individuálne informácie o našich výrobkoch pre marketingové účely. Kliknutím na tlačidlo „Potvrdiť“ alebo akýkoľvek odkaz mimo túto lištu súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a v reklamných sieťach na ďalších weboch. Personalizáciu a cielenú reklamu si môžete kedykoľvek vypnúť v nastavení vášho prehliadača.

Ukážka a krátky návod na dokončenie živicového odliatku

13.08.2021

Ukážka a krátky návod na dokončenie živicového odliatku

Pripravili sme pre vás krátku ukážku ako prebieha dokončenie prsteňa zo živice.

Odlievaniu zo živice sa venujeme už roky. Živicový šperk vzniká niekoľko dní, ktoré zahŕňajú proces odlievania, schnutia, vyberania z formy, brúsenia a prípadného doplnenia komponentov. Vyberanie odliatku z formy je vždy tak trochu prekvapením, či sa odliatok podaril podľa predstáv.

Proces výroby šperku nekončí vybratím odliatku z formy, niektoré odliatky si ešte žiadajú väčšie či menšie úpravy a práve tento proces sme sa rozhodli vám teraz ukázať, keďže o odlievaní sme už dávnejšie jedno video natočili. Po vybratí formy je potrebné prsteň zbrúsiť aby neškrabal na prste a aby vyzeral pekne hladko. Pri brúsení je použitých viacero brúsnych papierov od zrnitejších po úplne jemné. Na záver sa šperk vyleští špeciálnou leštiacou pastou. Táto časť výroby trvala niečo cez pol hodinu, ale pre vás sme video zostrihali a zrýchlili aby sa zmestilo do 5 minút. 

Hotové výrobky si môžete objednať na https://www.sperkysan.sk/zivicove-sperky, každý náš odliatok je neopakovateľný originál :).  

NWQ1MjZmO